R o r y RB i o g r a f i e

Rory begon op 10-jarige leeftijd met gitaar spelen. Al snel begon het naspelen van bekende nummers te vervelen en begon hij geïnspireerd door gitaristen als Steve Vai en Joe Satriani en gewapend met een Boss DR-660 eigen nummers te schrijven.

In 2003 won Rory de Sena Guitar Awards en drie jaar later startte hij met het opnemen van een eerste album. Op 17-jarige leeftijd bracht Rory in 2007 het album Musical Journey uit onder de naam RoryMI en speelde met zijn band op het Midpoint Festival in Cincinnati/ Amerika.

Codarts, Internationale Kunstvak Hogeschool werd de volgende stap op de weg naar een muzikale carrière. Hij volgde de lessen op de afdeling populaire muziek en kwam in aanraking met vele bekende Nederlandse muzikanten die doceren op Codarts zoals: Leendert Haaksma, Michel van Schie, Martijn van Agt, Hans Eijkenaar enz.

Halverwege 2011 werd Rory gevraagd auditie te doen voor de Life’s Like a Chox of Bogglets clubtour van Jenny Lane. Hij auditeerde en werd aangenomen. De clubtour startte op 26 september in de Amsterdamse Paradiso en eindigde op 6 november in Tivoli, Utrecht.

In 2012 volgden de ontwikkelingen elkaar snel op. Rory werd gevraagd om enkele tracks in te spelen op het album Fashion van Yes-R. Hij werd gevraagd als gitarist van Xander de Buisonje voor de opnamen van het live album Xander in concert om daarna vast bij Xander te blijven spelen. Rory werd ingelijfd bij het New Amsterdam Orchestra waarmee hij vele bekende artiesten begeleid, en hij deed een aantal radioshows met Jenny Lane en nam samen met haar de cover Firework op voor het album acoustic dance sessions.

Ook 2013 was een bewogen jaar. Rory wordt gitarist bij de band Rigby o.a. bekend als huisband van De Wereld Draait Door en de Grolsch reclame “plop”. Met Rigby wordt het album Island on Mainland opgenomen. Dat album ziet in november het licht. Samen met bevriende muzikanten wordt een ruimte gehuurd en ingericht als studio. Zodra de studio in gebruik is genomen sluit Rory een deal met Blue Circle voor het produceren van de music-tapes voor het programma X-Factor dat op 19 april van dat jaar van start ging. Het muzikale netwerk wordt groter en groter en Rory komt in contact met Dennis Princewell Stehr beter bekent als Mr Probz. Dennis is bezig met het album The Treatment en vraagt Rory om twee nummers in te spelen: Do It All Again en de bonus track Waves. Vanaf dat moment wordt Rory de vaste gitarist bij Mr Probz. Eind 2013 wordt Rory benaderd door Tjeerd Oosterhuis met de vraag of Rory als gitarist wil deelnemen aan het project Ladies of Soul.

In Februari 2014 staat Rory met de Ladies of Soul in de Ziggo Dome. Na de Ladies of Soul volgt een promotour met Mr Probz. De tour brengt Rory naar o.a Denemarken, Noorwegen, Engeland, Polen en Amerika. Tijd om te relaxen tussen het reizen door is er nauwelijks, door productie werk en optredens met Rigby en de New Amsterdam Orchestra. Na de zomer wordt Rory gevraagd om gitarist te worden bij OTO Machine, een Belgische Jazz/Funk formatie onder leiding van Frank Deruytter. De formatie bestaat uit een tien koppige blazerssectie, twee man op keyboard, een drummer, een bassist en Rory op gitaar. Een geweldige bezetting en heerlijke muziek. Een grote eer om gevraagd te worden dus nee zeggen is geen optie.

2015 begint met een nieuwe reeks Ladies of Soul, driemaal Ziggo Dome en een optreden in de Lotto Arena – Antwerpen. In de studio wordt druk gewerkt aan het nieuwe album van Mr. Probz en er staan optredens met OTO Machine op de agenda. Rory begint met het schrijven van nummers voor een nieuw soloalbum en zit in de studio met Xander de Buisonje. Ook wordt nog tijd gevonden voor optredens met de New Amsterdam Orchestra. Aan het eind van het jaar worden 9 avonden Vrienden van Amstel Live januari 2016 met Mr. Probz bevestigd, en beginnen de repetities voor komende 4 shows in februari 2016 van de Ladies of Soul.

9 avonden Vrienden van Amstel en 4 avonden Ladies of Soul. Een mooi begin van 2016, het beloofd weer een geweldig muzikaal jaar te worden.
 

F a c e b o o k

T w i t t e r

I n s t a g r a m