B a n d s

 
MR PROBZ

Mr. Probz (Dennis Princewell Stehr) is onder meer bekend van de nummers Drivin, Who Are You en Waves en zijn veelvuldige samenwerking met voorname hiphopartiesten uit de Verenigde Staten.

Op jonge leeftijd begon Mr. Probz al aan een levensstijl waarin creativiteit centraal stond. Hij hield zich bezig met graffiti en verwerkte zijn dagelijkse bezigheden in teksten.
Hij is te zien in de eerste Nederlandse hiphopfilm, “De Bolletjes Blues”. Het nummer uit die film, “Welkom In Ons Leven”, levert hem in 2006 een notering in de tipparade op.

Twee jaar later krijgt hij zijn eerste prijs als zijn samenwerking met Winne, “Begrijp Me Niet Verkeerd”, een State Award ontvangt voor beste video. Twee jaar later komt Mr Probz opnieuw in het middelpunt van de belangstelling als de rapper in 2010 betrokken is bij een schietpartij. Zijn single “Meisje Luister”, dat hij samen met Kleine Viezerik maakte, scoort in het hiphop-circuit.

In 2013 maakt hij, samen met The Opposites, “Sukkel Voor De Liefde” tot zijn eerste notering in de Top 40. De single haalt net niet de top 10. Later dat jaar verschijnt zijn debuutalbum “The Treatment”, waarvan “Waves” (#6) zijn eerste solo-hit is in de Top 40.

In 2014 verschijnt Waves in een remix-uitvoering van Robert Schulz. Met die versie is Mr Probz ook buiten ons land succesvol. De single bereikt de eerste plaats in verschillende landen in Europa en is ook buiten Europa zeer succesvol..
 
LADIES OF SOUL
 
De Ladies of Soul is de naam voor de gelegenheidsformatie van de vijf zangeressen Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer.

De vijf ladies kennen elkaar al van jongs af aan. Ze zijn door verschillende connecties met elkaar opgegroeid; zo waren Oosterhuis en Lewis buurmeisjes, Rombley en Lewis waren al van jongs af hartsvriendinnen en Oosterhuis en Dulfer kenden elkaar weer via familie. Alle vijf belandden ze in de muziek en traden ze regelmatig bij elkaar op als speciale gast. Pas na de dood van Whitney Houston in 2012 wist Tjeerd Oosterhuis in samenwerking met onder andere Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer een succesvolle reeks concerten als eerbetoon aan Houston te plannen.

Deze herdenkingsconcerten waren zo succesvol dat het vijftal besloot om samen met Tjeerd Oosterhuis iets groots op te zetten, wat zich uiteindelijk ontpopte tot een concert op Valentijnsdag 2014 in de Ziggo Dome onder de naam de Ladies of Soul.

Op 22 november 2013 kwam hun eerste single uit, I'll Carry You om hun eerste reeks concerten uit 2014 te promoten. De concerten werden een groot succes en het idee voor een jaarlijks terugkerend evenement was geboren.

In 2015 werden drie concerten in de Ziggo Dome gegeven en een concert in de Lotto Arena in Antwerpen. Om de concerten te promoten werd de single Up Till Now uitgebracht op 9 oktober 2014.

In 2016 staan de Ladies of Soul op 12 en 13 februari wederom in de Ziggo Dome en op 19 februari in het Sportpaleis te Antwerpen. De promotie single voor deze reeks concerten heet Feel Good en is op 1 september 2015 uitgebracht.
 
OTO MACHINE
Een volledig operationeel ensemble van “Funkateers” met 1 missie, zij gaan voor de Funk en niets anders dan de Funk.

OTO Machine heft een eerste klas line up, bestaand uit 13 gerenommeerde Belgische en 2 Nederlandse jazz & pop muzikanten (Brussels Jazz Orchestra, El Tattoo Del Tigre, Blue Blot, Selah Sue, etc.), OTO Machine staat voor extatische funk gepresenteerd met een overweldigend optreden. Wees gewaarschuwd: het is geen optreden zoals je gewend bent, het is een feest!!

Line up
Frank Deruytter LEAD - Frank Vaganée (alt sax) - Dieter Limbourg (alt sax) - Filip Demeyer (tenor sax) - Johan Vandendriessche (baritone sax) - Carlo Mertens (trombone) - Lode Mertens (trombone) - Serge Plume (trompet) - Nico Schepers (trompet) - Carlo Nardozza (trompet) - Bert Gielen (toetsen) - Didier Deruytter (toetsen) - Rory De Kievit (gitaar) - Erik Raedemakers (bas) - Jordi Geuens (drums)
 
NEW AMSTERDAM ORCHESTRA
De New Amsterdam Orchestra is een orkest dat nationale en internationale artiesten live begeleidt. Het orkest staat onder leiding van Stephan Geusebroek. De basis bezetting bestaat uit 12 muzikanten en is uit te breiden met strijkers, extra blazers en zelfs een gospelkoor.

In totaal meer dan 85 nationale en internationale artiesten staan op de begeleidingslijst van bandleider, componist en arrangeur Stephan Geusebroek. Hij werkt met de allerbeste muzikanten van Nederland en beschikt inmiddels over een groot aantal arrangementen van genoemde artiesten.

Het New Amstardam Orchestra is bij uitstek geschikt voor de grotere evenementen en festivals waarbij meerdere artiesten live begeleidt worden.
Nationale artiesten die begeleid zijn door het New Amsterdam Orchesta zijn onder andere:
Alain Clark, Waylon, Trijntje Oosterhuis, Big Black & Beautiful, Edsilia Rombley, Wolter Kroes, Xander, Gordon, Rene Froger, Belle Perez, Anita Meyer, Lange Frans, Acda en de Munnik, Racoon, Candy Dulfer e.v.a.
 
RIGBY
Ze waren De Wereld Draait Door-huisband, leverden in 2009 het 3FM Serious Request-thema met One Song, waren prominent te horen in commercials van Grolsch en Nutella en de bioscoopfilm Alle Tijd, stonden in het voorprogramma bij de Kaiser Chiefs en Moke en deden talloze club- en festivaloptredens, dit voorjaar nog voor 50.000 mensen op Trafalgar Square in Londen. Maar Rigby weet als geen ander dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst. Vanaf nu zijn alle blikken en neuzen dus vooruit gericht.

Voor hun derde album Fire & Ice & Sugar & Spice gooien ze het dan ook over een andere boeg. Immers: 3 is the magic number. Rigby 3.0 is een driemansband (componist, zanger, gitarist, pianist Christon Kloosterboer, bassist Lars van Starrenburg en drummer Bart Meeldijk), die waar nodig samenwerkt met andere talenten. Op het album zijn dat niet de minsten: Rigby-gitarist van het eerste uur Clemens Blacquière is weer te horen en toetsenist Merijn Eugelink draagt zijn steentje bij.

Dat geldt ook voor Red Bull, dat verspreid over de hele wereld een aantal opnamestudio's heeft opgezet. Daar werken zij alleen met artiesten die zij zelf tof vinden en zodoende werd ook Rigby opnametijd aangeboden in de Amsterdamse studio. Een prachtige kans voor een band die weer alles in eigen beheer is gaan doen, 'with a little help from their friends'.

Dit alles resulteert in een modern, fris en positief album, dat in bijna alles afwijkt van de 'moeilijke' tweede cd Solid Ground met zijn zwart-witte artwork. Mede dankzij producer Robert Goudswaard klinkt Fire & Ice & Sugar & Spice juist als een muzikale regenboog en sprankelt als een zomerliefde. Een album vol melodieuze, pakkende nummers met dansinvloeden.

In 2013 bestaat Rigby 5 jaar en bij een jubileum hoort een bijzonder aandenken. In januari 2013 is begonnen met het maken van een jubileumalbum.Dit album is opgenomen in een mooie woonboerderij op Texel!

Van elk van de vorige 3 albums zijn 3 liedjes gekozen en deze zijn opnieuw bewerkt. Intussen is Rory bij de band gekomen en het album is met de gehele band live opgenomen en gearrangeerd waardoor er zeer verrassende nieuwe versies zijn ontstaan. Ook staan er 4 nieuwe songs op, een mooie start van een nieuw lustrum!
 
XANDER DE BUISONJE
Xander de Buisonjé leerden we kennen als frontman van Volumia!, waar hij zelf geschreven nummers als ‘Hou Me Vast’, ‘Het Is Over’ en ‘Afscheid’ toevoegde aan de Nederlandstalige klassiekers. In 2002 gaf Xander met Volumia! een afscheidsconcert in de Heineken Music Hall. Daarna heeft hij zijn carrière als solo artiest voortgezet. Xander keerde in 2005 terug naar de Heineken Music Hall als soloartiest voor een spetterend eindejaar concert.

Vijf solo-albums, een akoestische album en meerdere televisieprogramma’s later, beweegt Xander het publiek nog steeds met zijn charme, enthousiasme en energie. Daarnaast begint hij ook een gevestigd presentator te worden. Natuurlijk al met ‘De Vrienden van Amstel LIVE!’, dat hij al vier keer op rij gepresenteerd heeft, maar ook met ‘Studio 9’ en ‘De Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen’ in 2012.

Xander zijn laatste album ‘Xander in Concert’ is een spetterend live album dat opgenomen is bij Sunday Sessions in studio 21 te Hilversum. Het live album bevat Nederlandse- en Engelstalige tracks met daarnaast een aantal spannende duetten met o.a. Glennis Grace.

De reacties op het album waren overweldigend en een paar weken na de lancering kwam het album binnen op nummer 1 in de Album Top 100! Een waanzinnige prestatie. Na 15 jaar in het vak te zitten heeft Xander eerder een nummer 1 positie gehad met zijn debuut album van Volumia! Dat Xander nu ook als solo artiest een nummer 1 positie heeft behaald voelt voor hem als een bekroning. Ook werd het nummer ‘De Wereld Redden’ positief ontvangen en bereikte al snel de top 10 van iTunes.
 
JENNIE LENA
Jenny Lane heeft de gave om met haar prachtige stem en performance niemand ongeroerd naar huis te laten gaan. Ze zingt recht vanuit haar diepste binnen, natuurlijk, authentiek en met een stem die je kippenvel bezorgt. De eigenzinnige zangeres zorgt met haar natuurlijke charmes voor een avond vol humor en fantasie. “Jenny Lane betovert je met haar stem en performance”, aldus 3voor12.

Op haar 5e jaar trad Jenny voor het eerst voor echt publiek op toen zij deel uitmaakte van het Nederlands Kindertheater. Vele bands en projecten volgde en later deed ze de theateropleiding T.H.O.P.S.S, waar zij zich verder ontwikkelde en zich ontplooide tot wat ze nu is: een podiumbeest in hart en nieren.

Monsters
In 2009, besloot ze haar eigen pad uit te stippelen als solo artiest. De release van haar debuutalbum “Monsters” werd met groot enthousiasme ontvangen. Het album kwam direct op nummer 2 binnen in de iTunes charts en was het hele jaar niet meer uit de pers weg te denken. Zo stond ze bijvoorbeeld op de cover van het magazines zoals de NL 20/30/40 en Musicmaker. Ook zangeres Joss Stone zag Jenny op Youtube en nodigde haar direct uit als voorprogramma op haar Europese tournee.

Life’s Like a Chox of Bogglets
Toen ze begin 2011 nummers voor haar nieuwe album begon te schrijven besloot Jenny al haar ervaringen van de afgelopen jaren in haar nieuwe Album “Life’s Like a Chox of Bogglets” te verwerken, welke op 30 september 2011 uit is gekomen. Op dit door Jenny zelf geschreven album is ze een nieuw muzikaal pad op gegaan. Een gewaagd en persoonlijk album dat opvalt door een grote eigenheid.

Op “Life’s Like a Chox of Bogglets” heeft Jenny Lane haar eigen interpretatie gegeven aan Pop, gecombineerd met Hiphopbeats, Soul en Electro invloeden.
Het album bestaat uit upliftende en tegelijkertijd melancholische songs, waarbinnen Jenny zingt, vertelt, rapt en continu de grenzen tussen het licht en het donker opzoekt. ‘Life’s Like a Chox of Bogglets’ is doordrenkt met aanstekende rauwe beats, intense melodieën, persoonlijke teksten, speelse en intense sounds en Jenny’s soulvolle en unieke stem.
 
 

F a c e b o o k

T w i t t e r

I n s t a g r a m